Update 16-5-2020:

Vanaf 8 juni kunnen we weer gebruik maken van de zwembaden. Hoe we dit gaan invullen laten we nog weten over de mail. Voor nu kunnen alleen kinderen zwemmen en zullen de volwassenen nog moeten wachten. Houd uw mail in de gaten…… mochten wij uw mail en telefoonnummer nog niet hebben stuur de gegevens dan met het/de lidnummer(s) aan bestuur@smlzwemmen.nl


Update 27-03-2020:

Alle verenigingen hebben een brief gekregen van de wethouder waar in staat dat de verenigingen de badhuren gewoon moeten doorbetalen aan de gemeente. Dit betekend voor SML-Zwemmen dat wij maandelijks veel geld moeten uitgeven aan de huur van zwemwater wat wij niet mogen gebruiken.

SML-Zwemmen gaat een samenwerkingsverband aan met de andere verenigingen om hierin tegen beklag te gaan.

Wij hopen op jullie begrip in deze situatie.


Update 23-03-2020:

 • Vandaag is bekend gemaakt dat er geen activiteiten mogen plaatstvinden t/m 1-6-2020.

Update 20-03-2020:

 • Net als de Zwemvaardigheids diploma’s zal ook het diplomazwemmen van ABC verplaatst worden naar een andere datum.

Update 15-03-2020:

 • Zwembad Steenvoorde sluit zijn deuren in ieder geval t/m 06-04-2020.
 • Alle eerdere genomen maatregelen zijn verlengt t/m 06-04-2020.
 • De Algemene LedenVergadering wordt uitgesteld en er zal een nieuwe datum geprikt worden.

Update 13-03-2020:

 • Haagse zwembaden sluiten de deuren.

Beste sporter,

De gemeente Den Haag volgt de aangescherpte richtlijnen van de Rijksoverheid, GGD, RIVM en NOC*NSF. Daarom passen we het gebruik en de openingstijden van de Haagse sportaccommodaties per direct als volgt aan:

 • Sporthallen

De Haagse sporthallen zijn gesloten voor alle sportactiviteiten van verenigingen en andere gebruikers.

 • Zwembaden

De Haagse zwembaden zijn gesloten voor alle sportactiviteiten van de gemeente, verenigingen en andere gebruikers.

 • Buitensportaccommodaties

Alle competities en trainingen van de Haagse sportverenigingen zijn op last van hun bond en NOC*NSF stilgelegd. Voor alle andere sportactiviteiten op de sportparken wordt dezelfde lijn gevolgd. Alle lessen bewegingsonderwijs op sportparken gaan wel door.

Deze aanpassingen zijn in ieder geval tot en met 31 maart 2020 van kracht. Als de adviezen en richtlijnen wijzigen, brengen wij u hiervan uiteraard op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

Directeur Sport

Gemeente Den Haag


Update 12-03-2020:

 • SML-Zwemmen zal de deuren uit veiligheidsoverwegingen sluiten t/m de gestelde datum van 31-03-2020 en tot die tijd zal er geen zwemles gegeven worden. (dit geldt voor alle baden en uren)
 • Het diploma zwemmen van Zwemvaardigheid van 28-03-2020 zal worden verplaatst naar een andere datum.

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.

 

wij hopen op uw begrip

namens het bestuur van SML-Zwemmen.